kajsija prevencija celulita | Fidel Elektroskulptura | Anticelulit tretman

Kajsija

 Kajsija –“zlatno jaje sunca” (u cilju prevencije celulita),

kako su je stari Grci nazivali, prevalila je dug put do naše trpeze: poreklo vodi iz Azije, u Kini se gaji već 4000 godina, a veruje se da je u Evropu doneo Aleksandar Veliki. Hranljiva i lekoviita svojstva ovo čudesno voće čine nezaobilaznim u našoj ishrani. Plod kajsije bogat je kompleksom B vitamina, beta karotenom (provitamin A), vitaminom C i E, magnezijumom, kalijumom, kalcijumom, gvožđem… te pored hranljivih, kajsija poseduje i lekovita svojstva. Semenkama kajsije, pored toga što se koriste u kulinarstvu, pripisuje se i antikancerogeno dejstvo. Važno je napomenuti da konzumiranje ovih semenki u većoj količini može delovati toksično, pa se ne preporučuje više od 3 semenke dnevno. Ovo letnje voće, kao izraziti antioksidans, pospešuje izbacivanje vode, podstiče probavu, ubrzava eliminaciju štetnih materija, zbog čega je neophodno u zdravoj ishrani i ishrani u cilju prevencije celulita. U kozmetici i plod i semenka kajsije imaju široku primenu, pre svega za revitalizaciju suve, dehidrirane i osetljive kože i protiv bora za negu zrele kože. Eterična ulja spravljena od semenki kajsija koriste se za masažu, ublažavanje akni, ekcema i iritacije kože, za omekšavanje suve kože laktova i stopala… Pojačan unos kajsija pre sunčanja, podstaći će stvaranje melanina, što nam omogućava lakše i lepše tamnjenje i duže zadržavanje preplanulog tena.

Recepti za negu:

Piling od semenki kajsija:

u razmućeno belance dodati sitno samlevenu, osušenu semenku kajsije. Sjediniti, naneti na čisto lice i blagim, kružnim pokretima uraditi piling, izbegavajući predeo oko očiju. Umiti lice mlakom vodom.

Maska za umornu i dehidriranu kožu:

izgnječenu, zrelu, oljuštenu kajsiju pomešati sa jednom kašičicom hladno ceđenog maslinovog ulja. Ujednačenu masu naneti na lice, vrat i dekolte, izbegavajući predeo oko očiju. Nakon 20 minuta oprati mlakom vodom. Ova maska pomaže dužem zadržavanju preplanulog tena, nakon sunčanja.

Vaš Estetic Studio Fidèle

Estetic studio Fidèle, Elektroskulptura | Anticelulit tretman Prikaži putanju!
Adresa: Kneginje Zorke 36/11, 11000 Beograd, Srbija
 
Prikaži putanju! Pišite i pitajte Pozovite odmah

ili pozovite +381 63 314 614 preko Viber-a ili WhatsApp-a

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

.Creative Commons License